O nouă rundă a programului „Rabla pentru electrocasnice”
San Marco Roman

July 14, 2020

O nouă rundă a programului „Rabla pentru electrocasnice”

fereastra1

De luni, 15 iulie 2019, începe o nouă rundă a programului „Rabla pentru electrocasnice”.

Înscrierile se pot face pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu. Vor fi folosiţi banii neutilizaţi în primele două sesiuni din acest an. 

Suma disponibilă a rezultat din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi din diferenţele provenite din dorinţa beneficiarilor de a schimba echipamentul aprobat de la o clasă de eficienţă energetică superioară la una inferioară.

Anul acesta, pentru ediţiile din mai şi iunie, suma alocată iniţial a fost de 40 de milioane de lei, dau au fost cheltuiţi doar 20 de milioane de lei.

Finanţarea din cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. În funcţie de eficienţa energetică, pentru maşini de spălat rufe sunt acordate vouchere de 200-300 de lei; pentru maşinile de spălat vase, frigidere, combine frigorifice, lăzi frigorifice şi congelatoare 300 sau 400 de lei.

Cei care doresc să cumpere un aparat de aer condiţionat pot primi un voucher de 400 de lei, iar în schimbul predării unui echipament vechi şi pentru achiziţia unui televizor valoarea voucherului poate fi de 200 sau de 400 de lei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.