December 6, 2021

O parohie din Neamț a fost înșelată cu suma de 28.000 euro

La data de 2 noiembrie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 2 percheziţii, în municipiul Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind o faptă de înșelăciune.

 

 

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2020, un bărbat, de 58 de ani, din Alba Iulia, în calitate de reprezentant ai unei asociații, din Alba Iulia, ar fi indus în eroare un reprezentant al unei parohii, din județul Neamț, care i-ar fi plătit suma de 28.000 de euro, pentru efectuarea unui pelerinaj, pentru peste 100 de pesoane, care nu a mai avut loc și a refuzat restituirea banilor.

 

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente de evidență contabilă, în vederea continuării verificărilor.

 

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.