Suplimente Alimentare Imunyze

Operație la un copil de 12 ani din Neamț, în premieră pentru Moldova

Acoperisul1

Condor Resort

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău a avut loc, vineri, o intervenţie chirugicală pediatrică în premieră în Moldova şi printre puţinele de acest gen din ţară.

Potrivit unui comunicat de presă al SJU Bacău, remis AGERPRES, intervenţia a putut fi posibilă cu ajutorul unui aparat laser ultraperformant care a permis operarea unei malfomaţii renale la un băiat în vârstă de 12 ani, din judeţul Neamţ.

„Trebuie să menţionăm că intervenţiile renale pediatrice sunt foarte rare în ţară, că echipa medicală care participă la astfel de operaţii trebuie pregătită în străinătate Şi că beneficiile ulterioare pentru pacienţi sunt imense. În primul rând că scapă de durerile insuportabile, iar ulterior pot avea după o recuperare rapidă, o viaţă normală de adult”, a declarat, în comunicatul de presă, doctorul Mihai Galinescu, medic primar chirurgie pediatrică la SJU Bacău.

Aparatura performantă a fost achiziţionată printr-o donaţie de 100.000 euro făcută de Compania „Dedeman”.

Cu ajutorul noii aparaturi se vor putea efectua intervenţii chirurgicale endourologice care folosesc numai orificiile şi căile naturale urinare, fără a mai fi nevoie deloc de incizii.

Una dintre aceste intervenţii este cea de extragere a calculilor renali sau ureterali, care la copii apar, în marea majoritate a cazurilor, ca o consecinţă a unor malformaţii renale.

Până în acest moment, aceşti calculi trebuiau extraşi laparoscopic sau prin chirurgie deschisă.

Complexul de aparate cu care este dotat în prezent SJU Bacău pentru intervenţiile renale pediatrice ajunge la 450.000 euro. AGERPRES

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.