Dental Alliance
March 2, 2024

Operațiune de deszăpezire în municipiul Roman – Măsuri prompte pentru combaterea poleiului și asigurarea siguranței publice

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Roman, 8 ianuarie 2024 – Municipiul Roman se confruntă cu condiții meteo extreme, iar autoritățile locale au luat măsuri prompte pentru a face față problemelor generate de zăpada abundentă și polei. Operațiunea de deszăpezire a fost declanșată încă de ieri, 7 ianuarie, la ora 16:30.

Primul pas a constat în aplicarea a două sărărițe, însoțite de material antiderapant, pentru prevenirea producerii poleiului. Până în prezent, au fost utilizate 96 de tone de material antiderapant, într-un efort susținut al autorităților pentru asigurarea siguranței cetățenilor.

De la ora 19:00, zece utilaje dotate cu lame au fost mobilizate pentru a degaja zăpada de pe principalele artere ale municipiului. Această acțiune a continuat în timpul nopții, asigurând accesul fluid în zona centrală.

Cu începere de la ora 3:00, intervenția s-a concentrat pe trotuare, cu prioritate în apropierea unităților școlare. Două sărărițe, două ATV-uri și 60 de persoane, grupate în echipe, au lucrat la curățarea spațiilor pietonale, garantând un mediu sigur pentru deplasarea cetățenilor.

Cu toate aceste eforturi, la această oră, artera Roman Est, cuprinsă între DJ 207 A Roman-Luțca și E85, este închisă din cauza vizibilității scăzute, cu scopul de a preveni evenimentele rutiere neplăcute.

Autoritățile locale asigură că operațiunile de deszăpezire vor continua, iar utilajele sunt în continuare pe teren pentru a face față condițiilor meteorologice dificile. Locuitorii sunt sfătuiți să se informeze constant cu privire la starea drumurilor și să evite deplasările neesențiale în această perioadă dificilă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.