September 22, 2021

Orașul Târgu-Neamț va avea o nouă stație de pompieri și SMURD, în urma implementării unui proiect al Consiliului Județean Neamț

Orașul Târgu-Neamț va avea o nouă stație de pompieri și SMURD, în urma implementării unui proiect al Consiliului Județean Neamț.
În ședința ordinară de săptămâna viitoare voi supune aprobării consilierilor județeni acest proiect, care se va realiza în Humulești.
Scopul demersului meu este de a asigura spațiile necesare pentru a fi adăpostită tehnica de intervenții existentă la acest moment la subunitatea de pompieri Târgu-Neamț: 5 autospeciale de atingere a incendiilor cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 2 ambulanțe SMURD (din care una de rezervă), o autospecială de descarcerare, o autofreză multifuncțională, un camion de intervenție cu motopompă remorcabilă, o ambarcațiune de intervenție, un microbuz de transport personal și un autoturism de serviciu. De asemenea, îmi doresc să realizăm și un heliport în zonă, astfel încât să fie posibil transferul pacienților în alte zone ale țării în cel mai scurt timp. Noua clădire va avea un regim de înălțime de parter și etaj.
Proiectul trebuie finalizat până la data de 31 decembrie 2022, finanțarea fiind asigurată de la bugetul județului.
Ionel Arsene

Președinte, CJ Neamț

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.