Mon. Jan 21st, 2019

Parohia „Sf. Gheorghe” Roman a fost premiată de Patriarhul României

Patruzeci şi doi de copii şi coordonatorii lor au fost premiaţi luni, 21 mai, de Părintele Patriarh Daniel la hramul Catedralei Patriarhale. Ei sunt câştigătorii concursului Naţional Cultural-Artistic Unirea: libertate şi unitate organizat de Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Administraţiei Patriarhale.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată la nivel central de Parohia „Sf. Gheorghe” Roman, Protopopiatul Roman (Județul Neamț) și de Parohia Valea Șoșii, Protopopiatul Moinești (Județul Bacău). Festivitatea de premiere a avut loc imediat după Sfânta Liturghie, în altarul de vară al Catedralei Patriarhale. La nivel național a fost premiată echipa şi proiectul care a obținut Premiul I pe judeţ. Concursul a avut trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia.

Fiecare echipă înscrisă în concurs a alcătuit un proiect cultural-artistic cu tematica anului omagial. Echipele au fost alcătuite din copiii din grupa de cateheză, preotul îndrumător, profesorul de religie sau de altă disciplină. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată la nivel central de parohia „Sf. Gheorghe” Roman, Protopopiatul Roman, coordonator fiind preotul profesor Claudiu Maxim, cu proiectul: „Nouă ne pasă!” (Județul Neamț)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.