Dental Alliance
December 11, 2023

Pasaje pietonale subterane pe E85. Cele 7 treceri vor avea lifturi, scari rulante si vor fi supravegheate video

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNAIR) se află în etapa de evaluare a celor două oferte primite pentru elaborarea proiectelor preliminare ale pasajelor pietonale subterane de pe Drumul Național 2 (DN 2), cunoscut și ca E 85.

Contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru cele șapte pasaje situate în localitățile Limpezis, Costești, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Golești, Garoafa și Mărășești au fost scoase la licitație în luna august. La termenul limită pentru depunerea ofertelor, au participat două firme, Like Consulting și TQM Management, conform informațiilor obținute de la Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), așa cum au fost publicate de Economedia.

Proiectele preliminare ale acestor pasaje subterane au un caracter complex, având în vedere nevoile variate ale utilizatorilor. CNAIR solicită ca aceste pasaje să fie prevăzute cu lifturi pentru persoane cu dizabilități, scări fixe și rulante, sisteme de supraveghere video și posibilitatea alimentării cu energie din panouri solare, toate acestea având ca scop asigurarea unor condiții de siguranță și accesibilitate optime pentru pietoni.

Obiectivul general al contractelor este Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect pentru Autorizarea Lucrarilor de Construire pentru realizarea obiectivelor de investitii: Lot 1: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 in zona km 84+120, localitatea Limpezis, jud. Buzau; Lot 2: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 in zona km 95+470, localitatea Costesti, jud. Buzau; Lot 3: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 in zona km 115+300, localitatea Maracineni, jud. Buzau; Lot 4: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 in zona km 122+700, localitatea Posta Calnau, jud. Buzau; Lot 5: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 in zona km 179+025, localitatea Golesti, jud. Vrancea; Lot 6: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 in zona km 192+948, localitatea Garoafa, jud. Vrancea; Lot 7: Amenajare pasaj pietonal subteran DN 2 km 203+630, in zona Mausoleului Eroilor de la Marasesti, jud. Vrancea”, arată caietul de sarcini.

Pasajele pietonale subterane sunt o soluție eficientă pentru asigurarea siguranței pietonilor și pentru fluidizarea traficului, eliminând riscul de accidente la traversarea drumurilor aglomerate. Construcția acestor pasaje va contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din regiune și la facilitarea mobilității pietonilor.

CNAIR va evalua ofertele primite de la cele două firme, iar ulterior, va selecta câștigătorul licitației pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și proiectelor tehnice ale pasajelor pietonale subterane de pe DN 2. Proiectul este parte a eforturilor de modernizare și dezvoltare a rețelei de drumuri naționale din România, contribuind la creșterea siguranței și a confortului utilizatorilor acestei importante artere rutiere.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap