September 26, 2021

Patru turiști, salvați de jandarmi după ce au rămas împotmoliți cu autorulota în noroi, în zona Lacul Roșu

Patru turiști au rămas împotmoliți cu autorulota în noroi, miercuri noapte, la o distanță de trei kilometri de Stațiunea Lacu Roșu din județul Harghita. Jandarmii montani au intervenit pentru localizarea turiștilor și pentru a-i transporta în siguranță în stațiune.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, miercuri, 28 aprilie, aproape de miezul nopții, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu au fost solicitați să intervină pentru a acorda sprijin unor turiști ce au rămas împotmoliți cu mașina, la aproximativ trei kilometri de stațiune.

În jurul orei 12.00, prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, o femeie a anunțat dispeceratul IJJ Harghita despre faptul că ea și cu încă o femeie și doi bărbați, au rămas împotmoliți cu o autorulotă pe un drum desfundat și nu mai pot înainta.

Au fost alertați jandarmii montani din cadrul Postului de jandarmi Montan Lacul Roșu, care au plecat în căutarea celor patru turiști.

Din datele preliminare oferite de către apelantă nu a reieșit clar unde se aflau, dar în urma discuțiilor purtate cu ea de către șeful de echipaj s-a reușit localizarea lor, fiind găsiți undeva la trei kilometri de stațiunea Lacu Roșu, în apropierea Pârâului Oii. Căutările au fost îngreunate de întuneric, ceață și calitatea slabă a semnalului telefonic.

Conform sursei citate, s-a încercat mai bine de o oră tractarea autorulotei cu ajutorul autospecialei Duster din dotarea postului, dar drumul greu, plin de noroi ca urmare a precipitațiilor dense din ultima perioadă, nu a permis acest lucru.

Astfel că s-a luat decizia ca cei patru adulți să fie transportați în stațiune de către jandarmi, unde să se cazeze peste noapte, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie tractată și autorulota.

Conform sursei citate, cei patru nu au necesitat îngrijiri medicale.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.