January 24, 2021

Pelerinajul de Sfântul Andrei nu va avea loc, judecătorii constănțeni au respins cererea lui ÎPS Teodosie

Pelerinajul de Sfântul Andrei nu se va ţine! Este decizia dată de judecătorii din Constanţa după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut în instanţă dreptul de a organiza pelerinajul. Dacă ieri mai mulţi credincioşi veniţi să îl susţină în demersul său au fost amendaţi. Azi jandarmii au avut din nou treabă. Zeci de oameni au fost evacuaţi dintr-un lăcaş de cult unde Teodosie slujea.

  • Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a cerut în instanţă dreptul de a organiza pelerinajul.
  • Constanţa este de vinerea trecută în carantină, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declaraţii.

Constanţa este de vinerea trecută în carantină, iar oamenii nu au voie să iasă din case fără declaraţii.

”Ne apărăm drepturile de a avea cale liberă spre Peștera Sf. Apostol Andrei în zilele rânduite de praznic, pe 29 și 30 noiembrie”, spunea IPS Teodosie în fața Judecătoriei.

Mai precis, Înalt Preasfinţia Sa Teodosie cere anularea deciziei care interzice participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul în localităţile în care se organizează aceste evenimente.

ÎPS Teodosie: ”Restricțiile prin care creștinii nu au voie sa intre in biserica nu sunt firesti. Vrem sa oprim niste exagerări, ca să nu zic abuzuri”.

Avocata Arhiepiscopului Tomisului nu a reuşit, deocamdată, să-i convingă pe judecători să ridice restricţiile. Chiar dacă a venit cu o serie de soluţii pentru ca pelerinajul să se desfăşoare în siguranţă.

”Se poate instui o formă de a se permite credincioșilor să meargă la pelerinaj mentinandu-se acea distantare fizică, purtarea mastii, eventual a mănușilor”, a declarat avocata Diana Șoșoacă.

Şi cum Constanţa este în carantină, ceea ce înseamnă că localnicii nu pot ieşi din case fără declaraţie pe propria răspundere, iar Arhiepiscopului Tomisului a venit la tribunal însoţit de o mare de oameni jandarmii au amendat 24 de credincioşi. Dar şi pe avocata Arhiepiscopului, din cauză că nu purta mască de protecţie. Amenzile au depăşit suma de 20 de mii de lei.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.