Dental Alliance

Pentru cei care nu o foloseau deja, faza scurtă devine obligatorie pe timp de zi

0
YRY Residence

Camera Deputaţilor a adoptat, luni, un proiect de lege care stabileşte obligaţia conducătorilor de autovehicule de a folosi, în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă, relatează Agerpres. În circulaţia pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă”, prevede proiectul.

Proiectul de lege a fost inițial de deputatul Petreţchi Nicolae-Miroslav în 2019.

În prezent, obligația de a folosi faza scurtă (lumini de întâlnire) sau DLR se aplică în România doar când vine vorba de circulația de drumuri drumuri expres, drumuri europene și autostrăzi. Nu există obligativitate care să acopere drumurile naționale și județene. Potrivit proiectului de lege, nerespectarea obligativității se va sancționa cu amendă și 2 puncte de penalizare.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap