July 26, 2021

Percheziții în Roman, două persoane reținute

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au documentat activitatea infracțională a doi bărbați din municipiul Roman, bănuit de comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului.

La data de 21 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, au efectuat trei percheziții domiciliare în vederea documentării activității infracționale a două persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de tentativă la furt calificat și violare de domiciliu în municipiul Roman.

Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că, în noaptea de 12 spre 13 martie 2021, doi bărbați de 33, respectiv 43 de ani, ar fi dezactivat sistemul de alarmă al unui imobil din municipiul Roman, iar prin forțarea unei ferestre ar fi pătruns în incinta acestuia, de unde ar fi sustras mai multe echipamente electrice, pe care le-ar fi abandonat la ieșirea din imobil.

În continuare activității infracționale, aceștia ar fi pătruns prin forţarea porţii de acces într-o altă locuință, în urma cercetărilor efectuate constatându-se că nu au fost sustrase bunuri sau valori. De asemenea, în cursul aceleiași nopți, ar fi pătruns fără drept în curtea unui alt imobil, părăsind la scurt timp locul faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore.

Astăzi, 22 martie, aceștia au fost Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus plasarea celor doi sub control judiciar pentru 60 de zile.

În activități au fost angrenați și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.