PESEDIȘTII NEMȚENI AU VOTAT CE S-A DICTAT
Cei șapte parlamentari PSD, doi senatori și cinci deputați, au votat la unison, respectând disciplina de partid atent supravegheată de conducerea centrală a PSD, de așa manieră încât nimeni să nu ”miște în front” și să nu se abată de la indicațiile conducerii partidului, care a avut sarcina de a se mobiliza pentru demiterea Guvernului Grindeanu. Senatorul romașcan, Dan Manoliu, susține că ”Moțiunea de cenzură PSD contra Guvernului PSD” n-a trecut ”chinuită”, ci a demonstrat unitatea grupurilor parlamentare, care au respectat discipina de partid. Acesta a spus că trecerea moțiunii de cenzură era predictibilă.
În zilele următoare, la nivelul PSD și în Comitetul Politic Executiv, se vor face mai multe nominalizări pentru posturile din fiecare minister, consultări care vor avea loc și cu grupurile parlamentare, pentru a exista o rezervă serioasă de nume la care partidul să poată apela, pentru formarea noului Guvern.
Cei șapte parlamentari PSD din Neamț: doi senatori și cinci deputați au respectat decizia conducerii PSD de a vota moțiunea de cenzură, care a condus în final la căderea Guvernului Grindeanu.
Senatorul PSD, Dan Manoliu, nu a făcut nici un fel de comentarii referitoare la afirmațiile premierului Sorin Grindeanu, legate de faptul că președintele PSD, Liviu Dragnea, nu l-a lăsat să se implice în campaniile electorale pentru alegerile parțiale locale din 11 iunie. Acesta nu știe de ce vizita anunțată la Roman a primului ministru Sorin Grindeanu, nu a mai avut loc. Acesta crede că nu a existat o interdicție la nivel central, de vreme ce la Roman au ajuns Ministrul Sănătății, Florian Bodog și cel al Dialogului Social, Gabriel Petrea. Senatorul romașcan Dan Manoliu nu crede că PSD-ul va pierde Guvernul și este convins că viitorul premier va fi dat tot de alianța PSD-ALDE. Reamintim faptul că Guvernul Grindeanu a căzut, printr-un gest politic de neînțeles, acela ca propriul partid să inițieze moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, moțiune care a trecut cu mari emoții din partea inițiatorilor, respectiv cu 241 voturi pentru și 10 împotrivă. Pentru trecerea moțiunii era nevoie de minim 233 de voturi.