Piatra Neamț, în scenariu roșu, ia măsuri drastice. HORECA mai primește o lovitură. Cursurile se vor desfășura doar on-line!

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a anunțat astăzi că municipiul Piatra Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina vor intra în scenariul roșu, începând de luni, 26 octombrie. În aceste localități cursurile se vor desfășura EXCLUSIV în mediul on-line. Măsura vine ca urmare a depășirii pragului de 3 la mie a cazurilor de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Mai exact, în Piatra Neamț s-a ajuns la 3,31 la mia de locuitori, la Bicaz la 3,48 la mia de locuitori, la Girov – 3,9 la mia de locuitori iar la Gârcina, 3,6 la mia de locuitori.

În Piatra Neamţ sunt exceptate de la măsurile amintite creşele şi instituţiile de tip after-school. De asemenea, hotelurile, pensiunile și motelurile își pot continua activitatea, chiar și în ce privește alimentația în restaurante proprii. Terasele pot rămâne deschise, dar barurile și restaurantele își vor suspenda activitatea, din nou, începând de duminică, 25 octombrie.

Situația exactă a cazurilor în județul Neamț este prezentată în documentul pe care îl puteți vizualia AICI.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.