March 9, 2021

Plata ratelor la credite ar putea fi amânată şi în 2021

Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea prelungirii acestei facilităţi şi de la 1 ianuarie. Nu este clar însă dacă vor rămâne aceleaşi condiţii ca şi până acum sau de păsuire vor putea beneficia doar angajaţii din sectoarele afectate de criză.

  • Românii ar putea beneficia de amânarea ratelor şi în 2021
  • 560 de mii de clienţi şi-au amânat ratele anul acesta

 

În total, 560 de mii de clienţi şi-au amânat ratele, fie în baza ordonanţei Guvernului, fie la propunerea directă a băncilor. Potrivit Băncii Naţionale a României, suma se ridică la aproape 42 miliarde de lei.

Criza pandemică este însă departe de a se fi încheiat, astfel că Executivul ia în calcul prelungirea acestei facilităţi şi în 2021.

Florin Cîţu, ministrul Finanţelor: Există sectoare în economie cum este Horeca, de exemplu, unde perioada dificilă se prelungeşte şi atunci trebuie să găsim măsuri care să ajute şi în perioada urmatoare. În acest moment ne gândim la o măsură de prelungire. Am discuţii săptămânale cu sistemul financiar bancar pe această temă.

Nu este clar în acest moment cum va fi implementată măsura şi nici dacă băncile vor fi de acord. Unele instituţii bancare spun că se gândesc deja la noi forme de sprijin.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.