Astazi, spre seara, am primit o intrebare pe care o transmit, si eu, mai departe, organelor abilitate sa raspunda. O intrebare de la unul din cetatenii pe care noi ii numim, mai in gluma, mai in serios, “stranieri”.

Intrebarea suna asa:

Orice pilot, inainte de a ridica un aparat in aer, cere niste date de zbor. Printre ele… datele meteo. Deci nu putem spune ca pilotul biplanului nu stia ca urmeaza sa ploua. Nici la primul zbor, nici la al doilea. Totusi, dezinsectia aeriana a continuat, conform planului si acel insecticid a fost spalat de ploaie, la doar cateva ore distanta. Asta s-a intamplat de doua ori si, din cate am inteles, maine va mai face o tura deasupra Romanului, desi s-a anuntat cod portocaliu pe judet. Cine plateste orele de zbor, motorina, insecticidul, toate acestea aruncate pe… apa Sambetei?

Consider ca aceasta intrebare este una care merita un raspuns. Nu l-am contactat, la ora redactarii materialului (20.00) pe primarul municipiului Roman, dar stiu ca urmareste opiniile cetatenilor si un raspuns oficial nu va intarzaia sa apara.