Dental Alliance
November 30, 2022

Pod nou între Dochia și Mărgineni, la km 33 pe Axa Rutieră Strategică 3

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Un edificiu nou care se realizează în cadrul marii investiții în domeniul infrastructurii de drumuri din județul Neamț – Axa Rutieră Strategică 3 – este podul dintre localitățile Dochia și Mărgineni, la km 33.
Se lucrează susținut la ridicarea acestui pod, care va avea o deschidere de 12 metri liniari. „Lucrarea a început de la zero și deja se vede partea de fundație, care a fost «scoasă» din apă. În paralel se lucrează și la modernizarea drumului, care a fost supralărgit și pe care se toarnă asfalt de săptămâna trecută.
Avem concentrate foarte multe echipe de lucru pe toată lungimea Axei Rutiere Strategice 3, care a fost împărțită pe trei tronsoane, tocmai pentru a se putea interveni simultan în mai multe zone. Urmăresc cu deosebită atenție derularea investiției, pentru că vreau ca la finalul proiectului să avem 70 de kilometri de drum de o calitate excepțională, care va lega municipiul Piatra-Neamț, prin strada Izvoare, de limita cu județul Bacău“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Cele trei tronsoane pe care sunt deschise șantiere concomitent sunt Piatra-Neamț – Horia, Horia- Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău.
În cadrul proiectului vor fi realizate 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.
Valoarea totală a proiectului este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.