Oana Bulai

November 27, 2020

Polițiști romașcani trimiși să le întocmească procese verbale celor infectați cu Covid – 19, fără nici o măsură de protecție

Noroc că prostia nu doare.
Noroc, zic, pentru șefii care dau dispoziții în dorul lelii, cum li se năzare lor sau cum li se dictează pe WhatsApp de către șeful șefilor din Poliția Română, sfătuitorul de taină al interlopilor din București, care a renunțat cu lacrimi în ochi la funcția rusinoasă pe care o deținea.
Și cum șeful șefilor trebuie să fie model de prostie și pentru slugile de sub el, se găsește una care să-i pună în aplicare dispozițiile vădit ilegale. Iar dacă refuzi să execuți o sarcină care te trimite la moarte sigură vin și câtiva curteni de la Controlul Intern să te tragă de urechi.
Pe data de 4 iulie 2020 refuzam, procedural și obligat fiind de dispozițiile legale în vigoare, să îndeplinesc o imbecilitate de dispoziție a unui șef prea slab pentru funcția pe care o deține, o sluguță mică și nevinovată, care îmi spunea că trebuie să mă deplasez la domiciliile persoanelor aflate în carantină, posibil infectate cu noul coronavirus, să intru în contact fizic cu ele prin înmânarea unui înscris pe care trebuiau să îl semneze și prin care erau anunțate de obligațiile ce le revin prin instituirea măsurilor de carantinare, motivând simplu cș nu există nicio normă legală care să mă oblige, plus că nu mi se asigurau mijloace de protecție.
Așa cum mă așteptam, șeful plecăcios în fața prostiei altui șef nu a fost în stare să-mi prezinte și cadrul legal al dispoziției despre care spunea că sunt obligat să o duc la îndeplinire.
Cum țin la viața mea și nu accept să fiu supus unor abuzuri și riscuri inutile, mi-am materializat refuzul printr-un raport și mi-am văzut de obligațiile din fișa postului, alea legale.
Noaptea ca hoții, nu ca niște polițisti competenți ce se cred atunci când își privesc figurile inteligente în oglindă, fără să fiu contactat și audiat, alți obedienți cu ochelari de cal și minte puțină, din cadrul Biroului Control Intern, concluzionează într-un raport că am refuzat nejustificat dispoziția primită de la ofițerul aflat la comanda Poliției Mun. Roman iar locțiitorul IPJ Neamt, visând probabil că este stăpan și peste viața mea, a hotărât să mă ATENȚIONEZE pentru că nu am respectat dispoziția criminală, cred că nu greșesc când îi spun așa unei decizii care te trimite la moarte sigură.
Domnilor, stimați colegi, cum vreți să vă mai spun, din cauza unora ca voi s-a dus în cap Poliția Română.
Încă mai credeți că mă impresionați cu gesturile astea de șefuți strânși la gât de curelele puse unde ați înțeles voi că-i buricul?
Nu vă vine așa un chef de alergat până-n fundul pământului, dimineața când vă treziți și observați că, din obișnuință, stați sluj chiar în fața umbrelor statuilor dvs?
Zău așa ? Până când îmi mai dați satisfacție prin astfel de comportamente infantile ?
Aaaa, stați că mi-am amintit.
La IPJ Neamț, Controlul Intern și locțiitorul șefului inspectoratului trebuie consultați de către polițiștii rutieri atunci când stabilesc cuantumurile amenzilor din procesele-verbale de contravenție. Cică polițistul nu mai are liberul arbitru, a fost scos pe tușă de către șefi, șefii ăia care trimit polițiștii la moarte. ( vom reveni cu amănunte )
Cănărău Ioan, vicepreședinte.

Este posibil ca imaginea să conţină: text
Este posibil ca imaginea să conţină: text

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.