Oana Bulai

December 2, 2020

Polițiștii continuă seria controalelor de prevenire și limitare a infectării cu Covid-19 în zonele aglomerate din județ

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 9 august, peste 60 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 9 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 138 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 69 de mijloace de transport și au fost legitimate 330 de persoane.

În baza Legii nr. 55/2020 au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare 3.500 de lei și 4 sancțiuni aplicate în baza Legii nr. 61/1991.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.