Dental Alliance
March 2, 2024

Polițiștii din Neamț au oprit o mașină „fără șofer”

0
radar
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

„La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au efectuat semnal acustic și luminos, pentru oprirea unui autoturism, ce se deplasa pe raza localității Grumăzești.

După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, autoturismul a oprit, la volanul acestuia nefiind identificată nicio persoană. Ca pasageri în autoturism au fost identificate 3 persoane, o minoră de 15 ani și doi tineri cu vârste de 19, respectiv 22 de ani.” – a transmis IPJ NEAMȚ

După ce au fost conduși la sediul poliției, s-a constatat că tânărul de 19 ani fusese inițial la volan, după care a cedat controlul vehiculului celui de 22 de ani. Acesta din urmă a fost testat cu etilotestul, rezultând fiind pozitiv.

„Cele trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, în urma verificărilor efectuate de polițiști rezultând faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 20:00, tânărul de 19 ani ar fi condus autoturismul pe raza localității Grumăzești după care l-ar fi încredințat spre conducere tânărului de 22 de ani.

Cei doi tineri au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul tânărului de 22 de ani, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul de 19 ani, nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tânărul de 22 de ani, figurează cu permisul de conducere reținut.” – au mai precizat reprezentanții IPJ NEAMȚ

De asemenea, autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. Drept consecință, tânărul de 19 ani (proprietarul mașinii) a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.000 de lei, iar vehiculul i-a fost imobilizat, fiindu-i reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.