PSD Roman

September 25, 2020

Pompieri puși pe drumuri, în urma unei glume proaste la 112.

În urma unui apel efectuat prin numărul unic de urgență 112, prin care apelantul a anunțat producerea unui incendiu în satul Munteni, la locul indicat au fost trimise două echipaje de pompieri care au constatat că … nu exista nici un incendiu.

Totul a fost o glumă proastă. Localnicii se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă aceste echipaje ar fi fost necesare în altă locație, la un caz real. Din fericire, numărul apelantului a fost înregistrat, urmând ca probabil, autoritățile să își facă datoria în a identifica apelantul.

La începutul acestui an, președintele României a promulgat legea care majorează amenzile pentru apelurile false la 112.

Alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

Săvârşirea din nou a contravenţiei în interval de un an de la aplicarea sancţiunii se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei sau cu prestarea de la 400 de ore la 800 de ore de activităţi în folosul comunităţii”, se arată în textul proiectului promulgat de preşedinte.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Dacă fapta este repetată în interval de o lună, sancţiunea maximă poate ajunge la 4.000 de lei sau la 400 de ore de muncă în folosul comunităţii.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.