Așa cum am mai spus, pe măsură ce se apropie campania electorală pentru alegerile parțiale din 11 iunie, la Roman și în alte două comune, săbiile se ascut între cei doi principlai competitori: PSD și PNL. Președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a reproșat opoziției, la ultima ședință extraordinară, lipsa proiectelor liberale în plenul legislativului, în decursul unui an de mandat. Toate intervențiile colegilor liberali sunt considerate de mai marele județului drept ”gargară politică” și nimic altceva.

Liberalii au reiterat ideea că președintele Consiliului Județean ar trebui să fie președintele tuturor nemțenilor, indiferent de simpatiile politice. Președintele Ionel Arsene n-a ratat încă o dată prilejul să atragă atenția că s-ar fi bucurat ca fie fostul primar, Laurențiu Leoreanu, fie primarul interimar Lucian Micu, să-i deschidă ușa și să-i ceară ajutorul, lucru care nu s-a întîmplat.

Deputatul Laurențiu Leoreanu, la conferința de presă de lansare a candidaturii lui Lucian Micu la Primăria Roman, de la sfârșitul săptămânii trecute, a ținut să atragă atenția că întotdeauna a fost un om al dialogului, dar că nu a acceptat niciodată poziția ghiocelului și nici atitudinea de rob care să meargă cu căciula în mână la Înalta Poartă.

Încă o dovadă a faptului că în Consiliul Județean aleșii nu fac doar administrație, ci nu scapă nici un prilej să se atace și politic, liberalii aflați în Opoziție reproșând faptul că nu sunt sprijinite decât proiectele primarilor care au aceeași culoare politică cu a majorității PSD-PMP-ALDE .