Dental Alliance
November 30, 2022

Postări înșelătoare pe Facebook. Avertismentul DNSC

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Au revenit campaniile de phishing care au ca țintă utilizatorii cu drepturi de administrare a unor pagini de Facebook, susțin marți reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

 

286776928 382159140611268 6120922731055449650 n

Confrom DNSC, este vorba de o metodă preferată de atacatori în răspândirea paginilor de phishing, aceea de a crea postări înșelătoare pe pagini de social media nou create. De obicei, acestea sunt special concepute pentru a se afișa potențialei victime ca o notificare legitimă. Atacatorii reușesc acest lucru prin adăugarea unei etichete (tag) a paginii în textul postării.

 

Postări înșelătoare pe Facebook. Avertismentul DNSC: scopul principal

 

„Scopul principal este de a speria utilizatorul că își va pierde accesul la cont, dacă nu validează datele de acces după accesarea unui link din postare, care va redirecționa către o pagină de phishing.
Fără o analiză atentă a provenienței mesajului și a detaliilor din notificare, astfel de campanii pot fi convingătoare”, spun specialiștii.

 

Postări înșelătoare pe Facebook. Avertismentul DNSC: recomandarea DNSC

 

Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționăm pripit în mediul online și să citim cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primim.

Rețelele sociale nu îți vor cere niciodată verificarea datelor de acces prin astfel de notificări, mai adaugă DNSC, care precizează că trebuie verificată cu atenție sursa mesajelor sau a notificărilor primite.

 

Postări înșelătoare pe Facebook. Avertismentul DNSC: ce puteți face

 

„Dacă aveți suspiciuni, verificați link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesați cu o soluție de securitate. Raportați astfel de pagini false către rețeaua socială pentru a le suspenda cât mai rapid activitatea frauduloasă”, mai transmit specialiștii. MEDIAFAX

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.