Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Prefect Adrian Niță: Descoperiri surprinzătoare în comuna Ghindăoani, viitor muzeu și educație de calitate

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Zilele trecute, o vizită de lucru în comuna Ghindăoani, la invitația primarului Adrian Antochi, a adus o serie de descoperiri surprinzătoare. Această vizită a fost efectuată de un grup format din scriitorul local Virgil Savin, profesorul Ion Popescu și autorul acestui articol, cu scopul de a identifica un spațiu adecvat pentru înființarea unui muzeu dedicat marelui filosof și scriitor Vasile Conta, născut în acest sat.

În cadrul vizitei, s-a găsit soluția ideală pentru amplasarea muzeului: un corp al școlii vechi. Autoritățile locale au fost de acord cu această propunere și urmează să întreprindă toate demersurile necesare pentru amenajarea spațiului în vederea înființării muzeului. Acestă inițiativă va contribui la evidențierea personalităților marcante ale comunei Ghindăoani, precum și la promovarea culturii și istoriei locale.

“Felicit autoritățile locale, pe primarul Adrian Antochi, pe viceprimarul Maria Amarinei, pentru grija permanentă față de educația copiilor! Aceleași aprecieri le am și față de directorul școlii, care se dovedește a fi extrem de implicat în ceea ce înseamnă asigurarea unui învățământ de calitate!” – Prefect Adrian Niță

O altă surpriză plăcută a fost descoperită în gospodăria soților Elena și Gheorghe Ghiba, cunoscuți colecționari de obiecte valoroase din trecut. Aceștia au decis să doneze colecția lor de scoarțe și covoare, icoane, obiecte artizanale și lăzi de zestre muzeului satului care va fi înființat în Ghindăoani. Gestul lor generos a fost întâmpinat cu admirație și apreciere de către autorul acestui articol, precum și de către iubitorii acestor reale valori.

De asemenea, vizita a adus și o surpriză plăcută în cadrul școlii din Ghindăoani. S-a constatat că unitatea de învățământ este dotată cu table interactive în sălile de clasă, un laborator de informatică bine echipat și o bibliotecă amenajată în cadrul școlii, accesibilă tuturor elevilor. Autoritățile locale, primarul Adrian Antochi și viceprimarul Maria Amarinei, au fost felicitați pentru grija constantă acordată educației copiilor. De asemenea, directorul școlii a fost apreciat pentru implicarea sa deosebită în asigurarea unui învățământ de calitate.

Descoperirile făcute în comuna Ghindăoani reprezintă o veste îmbucurătoare pentru locuitorii acestei zone. Înființarea muzeului dedicat lui Vasile Conta va contribui la conservarea și promovarea patrimoniului cultural local, iar dotarea școlii cu resurse moderne va oferi elevilor șanse egale în obținerea unei educații de calitate. Aceste inițiative demonstrează grija și angajamentul autorităților locale față de dezvoltarea comunității și pune comuna Ghindăoani pe harta regiunii ca un loc în care se promovează valorile culturale și educația de înaltă calitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.