Dental Alliance
November 26, 2022

Prefect Adrian Niță: Intâlnire cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ din Zona și președinte al Consiliului de Administrație al ADIECONEAMȚ

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Am coordonat noi discuții pe tema colectării deșeurilor în județul Neamț, de data aceasta la ședință participând reprezentanții unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMȚ din Zona 2 și domnul Sorin Brașoveanu, administrator public al Consiliului Județean Neamț și președinte al Consiliului de Administrație al ADIECONEAMȚ.
Discuțiile s-au purtat la Roman și au vizat o analiză a problematicii gestionării deșeurilor în cadrul Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a localităților din zona 2.
Problema deșeurilor nu este deloc simplă și trebuie să reprezinte o prioritate pentru fiecare dintre primarii nemțeni. Tocmai de aceea particip la discuții pe acest subiect și urmăresc să identificăm împreună toate soluțiile prin care putem găsi rezolvare la colectarea selectivă a deșeurilor, care în multe zone ale județului nu prea se realizează, atrăgând poluarea mediului înconjurător sau intrarea în contradicție cu prevederile legale și cu prevederile din Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a localităților.
Fac apel către toți nemțenii să acorde atenția cuvenită pentru colectarea selectivă a deșeurilor și să conștientizeze că civilizație înseamnă locuri fără gunoaie, mediu sănătos, respect față de natură! Este necesar ca reprezentanții ADIECONEMȚ și ai operatorilor de servicii de salubrizare să colaboreze mai bine cu administrația locală, astfel încât gradul de colectare selectivă a deșeurilor să crească.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.