Suplimente Alimentare Imunyze

Prefect Adrian Niță: Le transmit nemțenilor de pe Valea Muntelui, care locuiesc în zona străbătută de apa Bistriței, să nu aibă nici un motiv de temere din privința zăporului

Acoperisul1

Condor Resort
Astăzi, împreună cu domnul colonel Ciprian Mitrea, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava“, am mers pe Valea Muntelui, pentru o evaluare a situației.
Conform măsurătorilor actuale, pe Bistrița, de la viaductul din localitatea Poiana Largului și până la puntea din localitatea Dreptu, pe 11 kilometri, se regăsesc aglomerări de ghețuri cu grosimi de până la un metru și jumătate.
Tronsonul prezintă ochiuri și canal dezghețat cu lățimi de la unul la cinci metri, pe aproximativ jumătate din lungimea lui. De la puntea din Dreptu, în amonte, râul prezintă gheață la mal.
Zăporul format pe cursul Bistriței din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în această perioadă este monitorizat continuu de către echipe ale Sistemului de Gospodărire a Apelor și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava“, lucrătorii celor două instituții nemțene trecând de patru ori pe zi de-a lungul albiei, pe raza comunelor Poiana Teiului, Borca și Farcașa.
Supravegherea evoluției zăporului rămâne în atenția mea și a specialiștilor celor două instituții nemțene, care desfășoară activitate zilnică în zonă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.