Dental Alliance
March 2, 2024

Prefect Adrian Niță: PNL a scăpat drojdia pentru cozonaci în rezultatele sondajelor

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Într-o lume ideală, sondajele politice sunt un instrument valoros pentru a înțelege tendințele și preferințele electoratului. Însă, în realitatea pietreană, acestea par mai degrabă piese de teatru, cu PNL în rolul principal, orchestrând o simfonie de cifre fanteziste. Recent, PNL Neamț și-a comandat un nou sondaj, care, surprinzător sau nu, îi prezintă într-o lumină strălucitoare. Să analizăm această ultimă capodoperă a optimismului liberal.
PNL, cu un triumfal 37,3% în sondajul propriu, pare să zboare în altă realitate, una unde performanțele lor din administrație sunt invers proporționale cu realitățile de pe teren. Este curios cum, în această lume paralelă, PNL, care se luptă cu provocări administrative și nemulțumiri populare, se transformă într-un campion necontestat al preferințelor electorale.
Și apoi avem personajul principal, primarul Andrei Carabelea. Potrivit acestui sondaj, el ar obține un al doilea mandat cu un confortabil 39%. Acest număr, desigur, ar putea fi admirabil, dacă nu ar fi fost comandat de partidul său. În această lumină, 39% pare mai degrabă un număr scos din scenariile filmelor științifico-fantastice decât un rezultat realist.
Cât despre noi, PSD-ul, cu un modest 22,1%, suntem prezentați ca fiind într-o cursă lentă, dar sigură, spre pierderea contactului cu electoratul. E o interpretare interesantă, având în vedere că suntem partidul care stă mereu lângă cetățeni, cunoscându-le nevoile și așteptările. S-ar putea ca acest 22,1% să fie mai degrabă un vis frumos al PNL decât o realitate, vis ce la anul s-ar putea transforma cu ușurință într-un coșmar pentru făuritorii de sondaje la comandă.
Nu putem decât să ne întrebăm: cât de departe poate zbura imaginația liberalilor cu aceste sondaje autoproduse? Este doar laudă de sine zgomotoasă și exagerată pentru calități închipuite.
În concluzie, acest sondaj pare mai mult un exercițiu de imagine, o încercare a PNL de a-și sculpta realitatea după propriile dorințe. Însă, la sfârșitul zilei, realitatea din Piatra Neamț este cea care contează cu adevărat. Și aceasta, spre deosebire de sondajele comandate, nu poate fi regizată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.