January 22, 2022

Prefect George Lazăr: “DRAGI ROMÂNI, DRAGI NEMȚENI!

Sărbătorim astăzi, ziua de 1 Decembrie amintindu-ne valorile şi idealurile pentru care au militat înaintaşii noştri în anul 1918, dar și lupta lor pentru libertate şi pentru a aduna toţi românii sub un singur steag, așa cum suntem astăzi. Cu mari sacrificii, un curaj enorm, inteligenţă politică şi o voinţă extraordinară, eroii români au reușit să construiască o ţară puternică şi unitară. Se cuvine deci să ne plecăm frunțile în fața armatei române și a eroismului cu care ostașii români au croit țării noastre drum prin istorie, să ne exprimăm respectul pentru faptele lor de arme, considerația pentru devotamentul lor față de patrie și omagiul pentru sacrificiul ostașilor eroi. .
Ne amintim idealurile care au făcut posibilă Marea Unire de la 1918 şi care stau mărturie generaţiilor tinere, fiind un reper pentru noi, ca naţiune. Vointa poporului a fost sfanta pentru marii oameni politici ai acelor vremuri, care au pus mai presus de orice interesul national. Avem datoria de a respecta si a duce mai departe, cu intelepciune si demnitate, idealurile lor de libertate si unitate.
Astăzi, mai mult ca niciodată și oriunde ne aflăm, suntem mândri să fim români, solidari și încrezători în modelul democraţiei, în respectul pentru demnitatea umană şi drepturile omului, în libertate, egalitate și stat de drept. Acesta este singurul drum de succes al României, pentru care s-au sacrificat atâtea generaţii de români şi pe care doresc să meargă generaţiile de astăzi şi cele de mâine.
LA MULTI ANI ROMÂNIA ,
LA MULTI ANI DRAGI ROMÂNI

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.