September 17, 2021

Prefect George Lazăr: Fiecare dintre evenimentele pe care le sărbătorim astăzi se constituie într-o lecție pe care trecutul ne-o dă pentru viitor

Cuvintele unitate, solidaritate și libertate definesc cel mai bine esența Zilei de 9 MAI, o zi cu multiple semnificații pentru România, o zi simbolică pentru istoria noastră și cea europeană, pentru parcursul nostru către statul național și european puternic de astăzi.
Fiecare dintre evenimentele pe care le sărbătorim astăzi se constituie într-o lecție pe care trecutul ne-o dă pentru viitor. O sărbătoare a curajului, a patriotismului, a valorilor românești și europene.
Independența României a fost dobândită prin curajul și spiritul de sacrificiu al românilor, într-un context internațional complex, prin inteligența și devotamentul unor lideri politici ai momentului care au avut viziunea unei Românii ce avea să își găsească locul cuvenit între statele europene.
Ziua Europei este sărbătoarea unității unui continent divizat mult timp și care grație maturității și înțelepciunii unor lideri vizionari și-a ales calea dezvoltării și modernizării pe baza principiilor și valorilor comune.
Ziua de 9 MAI este mai presus de toate o invitație pentru noi toți să ne redescoperim unitatea și forța interioară pentru a continua modernizarea României și pentru a valorifica acele oportunități care creează stabilitate și prosperitate pentru întreaga.
Proba unității și a solidarității am dat-o cu toții în acest ultim an și ea încă nu s-a încheiat. Sunt convins că vom depăși cu bine această perioadă dificilă pentru că ne îndreptăm spre finalul efortului comun de gestionare a crizei și putem privi cu optimism spre viitor.
La mulți ani, Nemteni!
La mulți ani, Europa!
George Lazăr

Prefect, Neamț

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.