Dental Alliance
November 30, 2022

Preotul Mario Doro Ciucanu a fost eliberat din celulă, dar arestat la domiciliu

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru toate cele 4 persoane cercetate într-unul din dosarele de vaccinări fictive.

Tribunalul Neamț hotărâse să prelungească arestarea cu încă 30 de zile, dar instanța de la Bacău nu a fost de acord: ”Admite contestaţiile formulate de contestatorii – inculpaţi Ciucanu Mario Doro, Grosu Daniela, Munteanu Cristina şi Timofte Nicolae împotriva încheierii nr. 59/U din 16.05.2022 pronunţată de Tribunalul Neamţ în dosarul nr. 2442/103/2022. Desfiinţează încheierea contestată, reţine cauza spre rejudecare şi, în fond respinge propunerea formulată în dosarul de urmărire penală nr. 696/P/2021 al Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, având ca obiect prelungirea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţiÎn temeiul art. 237 al. 2 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2, art.218 şi art. 202 Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data prezentei încheieri, 23.05.2022 şi până la 21.06.2022 inclusiv, faţă de inculpaţii: 1.GROSU DANIELA – pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic (zece infracţiuni) 2.MUNTEANU CRISTINA – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, complicitate la luare de mită şi complicitate la fals informatic (trei infracţiuni) 3.TIMOFTE NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la fals informatic  4. CIUCANU MARIO DORO – pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la fals informatic (13 infracţiuni). Dispune plasarea de îndată a inculpaţilor din arest preventiv în arest la domiciliu, dacă nu sunt reţinuţi sau arestaţi preventiv în alte cauze. În temeiul art. 221 alin.8 Cod procedură penală copia prezentei încheieri se comunică, de îndată, inculpaţilor şi I.P.J Neamţ şi I.P.J. Bacău, organe desemnate cu supravegherea acestora, Serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Direcţiei Generale de Paşapoarte şi Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului, azi, 23.05.2022”.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane, din județele Neamț, Iași și Bacău, ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-Covid-19. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri și date informatice, precum și aproximativ 57.000 de euro și 22.000 de lei”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.