Dental Alliance

June 16, 2024

Președinte CJ Neamț Ionel Arsene: Am aprobat în una dintre ședințele recente ale Consiliului Județean Neamț angajarea a trei noi salvatori la Serviciul Public Salvamont

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Am aprobat în una dintre ședințele recente ale Consiliului Județean Neamț angajarea a trei noi salvatori la Serviciul Public Salvamont, având în vedere nevoile reale ale acestei entități, care desfășoară o activitate esențială pentru asigurarea siguranței celor care urcă pe munte.
Angajările se vor face pentru posturi de referent debutant și astfel se va completa una dintre cele trei formații de salvare montană, care acoperă zona Munților Tarcău, Masivul Hășmașul Mare și Cheile Bicazului. În felul acesta se va desfășura în condiții optime activitatea de prevenire a accidentelor pe munte și de salvare în zona montană și submontană a județului Neamț. De asemenea, se va putea asigura permanența în cele două baze operative și la dispeceratul serviciului.
După noile angajări nu va mai fi cazul ca salariații să depășească norma de 180 de ore lunar lucrate, iar pentru orele suplimentare, lucrate mai ales sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale, să nu fie posibilă compensarea ulterioară a timpului liber cuvenit.
La ora actuală, Serviciul Salvamont funcționează cu 15 salvatori montani, incluzând și postul de conducere operativ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.