Dental Alliance
August 18, 2022

Președinte Ionel Arsene: Podul de la Luțca reparat în procent de circa 80%

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Astăzi, am revenit, într-o vizită de lucru la #podul_de_la_Luțca, unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară, care are o lungime de 216 metri și care de anul trecut a intrat în reparații.
🚜Este o lucrare complexă, realizată până în prezent în procent de circa 80%, fiind respectat graficul de execuție. Până acum au fost curățate armăturile cu tratament antirugină, s-au acoperit fisurile din interiorul și exteriorul grinzilor casetate, s-a îndepărtat betonul alterat din zona hobanelor rămase și a fost reabilitat sistemul rutier la rampele de acces.
↪️De asemenea s-au montat lamele de carbon pentru preluarea eforturilor de întindere și s-a lucrat intens la intrările și ieșirile de pe pod, la turnarea betonului de tip ușor pentru egalizarea suprafeței de rulare, a plăcii de suprabetonare armată și a stratului de asfalt special.
👉Monitorizez cu maximă atenție acest proiect, pentru că este amplu și vreau să mă asigur că se respectă toate cerințele prevăzute în contract. Acest pod nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, în perioada anilor 1965 – 1970, și crea disconfort participanților la traficul din zona Roman – Sagna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.