Dental Alliance
September 27, 2023

Președinte Ionel Arsene: Susțin un nou proiect de modernizare a transportului ecologic în municipiul Piatra-Neamț, prin achiziționarea a 18 autobuze electrice, de zece metri, prin Programul Național de Redresare și Reziliență

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Susțin un nou proiect de modernizare a transportului ecologic în municipiul Piatra-Neamț, prin achiziționarea a 18 autobuze electrice, de zece metri, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Am supus plenului și am obținut votul pentru aprobarea temei de proiectare pentru acest obiectiv de investiții de interes județean, pentru care am semnat contractul în urmă cu puțin timp, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Îmi doresc să avem o infrastructură de transport foarte bine pusă la punct, în concordanță cu necesitățile actuale, când se vorbește de reducerea poluării, de renunțarea la mașinile personale în favoarea celor din transportul în comun pentru mai puțin consum de combustibil și cheltuieli mai mici, despre reducerea poluării fonice! Sunt motivele pentru care îmi doresc să avem o flotă auto modernă, utilizată eficient și care să asigure confort și servicii de calitate.
Dezvoltarea economică a unei zone este strâns legată și de rețeaua de transport, iar când am gândit implementarea acestui proiect, alături de colegii cu care fac echipă, m-am gândit la populația municipiului Piatra-Neamț, dar și la turiștii și persoanele aflate în tranzit.
Prin acest proiect cu finanțare prin PNRR, vom aduce la Piatra-Neamț 18 autobuze electrice de 10 metri, care vor funcționa, conform datelor tehnice, măcar 10 ani. De asemenea, vor fi montate 6 stații de încărcare rapidă pe trasee și altele 45 în diverse zone din oraș, pentru reîncărcarea mașinilor electrice. Și aceste viitoare achiziții nu sunt singurele din domeniul modernizării transportului ecologic, pentru că mai avem în implementare două proiecte! În total vor fi aduse 69 de autobuze electrice în Piatra-Neamț, mai mici sau mai mari, gândite în funcție de necesitățile zonei!
Știu că la finalizarea acestor proiecte vom rezolva mari probleme actuale, precum vechimea și starea parcului de vehicule al operatorilor de transport din oraș, lipsa autobuzelor electrice sau hibride, lipsa unui sistem care să asigure prioritate pentru vehiculele de transport public în intersecțiile semaforizate și gradul redus de atractivitate al transportului public.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap