Dental Alliance

June 16, 2024

Președinte PNL Neamț George Lazăr: Echipa PNL Neamt demonstrează că, prin implicare, responsabilitate și interes față de nevoile comunității, se poate face performanță administrativă la Neamț!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Ieri a avut loc un eveniment în cadrul căruia, alături de domnul senator Eugen Țapu-Nazare şi domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, i-am avut invitați pe domnul Andrei Corlan, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, pe domnul Andrei Antipa, vicepreședinte al Administrației Fondului pentru Mediu și pe domnul Adrian Ștefănescu, șef serviciu în cadrul Direcției de Investiții PNRR din Ministerul Mediului.
✅Aceștia au avut un dialog deschis cu primarii liberali din județul Neamț, asupra oportunităților de investiții în domeniul mediului și a condițiilor de eligibilitate la care aceștia trebuie să se raporteze în vederea absorției de fonduri.
A fost o întâlnire utilă și foarte importantă pentru reprezentanții administrațiilor locale, care trebuie să fie în permanență informați în ceea ce privește programele de finanțare disponibile, pentru a putea facilita investiții semnificative în județ.
Domnii Andrei Antipa și Adrian Ștefănescu au prezentat proiectele care se află în desfășurare și pe care edilii nemțeni le pot accesa în cadrul Administrației Fondului de Mediu sau prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în cadrul Ministerului Mediului.
ℹ Programele pentru anul 2023, puse la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu vizează finanțări pentru instalații fotovoltaice, casarea autovehiculelor uzate, achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi, programe de investiții pentru creșterea eficienței energetice în clădirile publice și altele, de asemenea extrem de folositoare pentru comunitățile locale.
ℹ De asemenea, o gamă foarte variată de proiecte pot fi finanțate cu fonduri europene nerambursabile prin intermediul PNRR, coordonat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Printre acestea se numără și proiecte de managementul apei, protecția pădurilor și a biodiversității, managementul deșeurilor.
🌲Județul Neamț se situează într-o regiune montană, multe localități aflându-se în zone împădurite. În acest context, programele de finanțare în domeniul mediului, apelor și pădurilor sunt cu atât mai necesare pentru comunitățile nemțene unde natura face parte din specificul local. Astfel de dezbateri care reunesc primarii liberali cu specialiștii din diverse domenii aduc un important schimb de informații. Întâi, pentru edilii locali care sunt la curent cu oportunitățile de finanțare pe care le pot accesa pentru a investi în localitățile lor și apoi pentru reprezentanții structurilor guvernamentale care cunosc nevoile comunităților și pot face propuneri în funcție de realitățile din teritoriu.
✅Această întâlnire a dat startul unei campanii de informare, care va cuprinde întâlniri lunare între primarii nemțeni și specialiști din diverse domenii, cu accent pe accesare de fonduri, investiții și proiecte de dezvoltare locală.
Neamțul are nevoie de administrații publice performante, iar acest lucru înseamnă pregătire continuă, informare și colaborare.
Liberalii își asumă responsabilitatea guvernării și rămân dedicați dezvoltării comnităților acestora.
Le mulțumesc invitaților noștri, domnului Andrei Corlan, domnului Andrei Antipa și domnului Adrian Ștefănescu, care ne-au oferit informații importante și utile și au purtat discuții foarte productive cu toți cei care au fost prezenți la eveniment.
✌Echipa PNL Neamt demonstrează că, prin implicare, responsabilitate și interes față de nevoile comunității, se poate face performanță administrativă la Neamț!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.