Dental Alliance
February 6, 2023

Președinte PNL Neamț George Lazăr: Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă, oferă 185 de milioane de euro crescătorilor de animale

YRY Residence

Acoperisul1

Această măsură vine în sprijinul direct al crescătorilor de animale şi încurajează creşterea producţiei de alimente de marcă românească.
🌱 Este o perioadă în care este important să protejăm producătorii din sectorul zootehnic şi să ne asigurăm că aceştia au pârghiile necesare pentru a-şi desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii.
🆓️ Plafoanele alocate, de către Guvernul României, schemelor de sprijin în sectorul zootehnic sunt următoarele:
✔ 1.680.000 de euro, pentru specia bovine, categoria bivoliţe de lapte;
✔ 13.125.000 de euro, pentru specia bovine, categoria taurine din rase de carne;
✔ 99.324.810 de euro, pentru specia bovine, categoria vaci de lapte;
✔ 71.300.000 de euro, pentru speciile ovine/caprine;
✔ 54.000 euro de euro, pentru specia viermi de mătase.
💰 Schemele de sprijin vor fi finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).
ℹ Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate acorda plăţi în avans, începând cu data de 16 octombrie 2022, în cadrul schemelor de plăţi directe, cu încadrarea în procentul de maximum 70%, prevăzut de reglementările europene.
De pe 2 decembrie 2022, APIA va realiza plățile corespunzătoare diferenţei între plafonul alocat fiecărei plăţi şi sumele calculate şi acordate începând cu data de 16 octombrie 2022 ca plăţi în avans.
Plăţile se vor face în lei, la cel mai recent curs stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2022.
✌🏻Partidul Naţional Liberal sprijină în mod direct sectorul zootehnic prin măsuri financiare concrete, care vor impacta pozitiv activitatea tuturor crescătorilor de animale din România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap