Dental Alliance

June 16, 2024

Președinte PNL Neamț George Lazăr: Ieri am sărbătorit alături de roznoveni două simboluri ale identității româneşti care au fost celebrate în luna iunie, ia şi drapelul național.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Alături de domnul primar al comunei Roznov, Vasile Pavăl, pe care îl felicit pentru organizarea acestei frumoase festivități, au fost prezenți domnii consilieri județeni, Bogdan Buhușanu, Valentin Stavarache şi doamna consilier județean şi preşedinte OFL Neamț, Isciuc Mihaela Elena.
🇷🇴 Roznovenii iubesc tradiția şi portul românesc, în care regăsesc amintirea copilăriei, a bunicilor noştri şi a poveştilor cu care am crescut.
ℹ Ia națională este un important element identitar al culturii populare a românilor. Consacrată de personalități importante care au purtat-o cu mândrie, precum Regina Maria a României, pictată în tablouri şi recunoscută de UNESCO ca simbol al patrimoniului cultural, ia românească păstrează în țesătura ei secole de istorie nescrisă. Lucrată cu dibăcie de mâinile bătătorite de muncă ale femeilor, udată cu lacrimi şi dezmierdată cu doine, această cămaşă este, astăzi, parte din inima fiecărui român.
🙏 Dragi roznoveni, dragi nemțeni, vă doresc să păstrăm în suflet România, cu simbolurile ei încărcate de istorie. Să păstrăm tricolorul, ca pe un semn al curajului, al patriotismului şi al sacrificiului, alături de ia românească, care ne leagă de frumosul nostru trecut!
Mă bucur să văd că tradiția şi cultura populară sunt atât de iubite în judeţul Neamț şi felicit acest fel de inițiative, prin care readucem în mijlocul comunităților spiritul românesc, care ne defineşte ca popor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.