La câteva zile de la izbucnirea scandalului legat de gândacii care mișună peste tot în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a făcut o vizită la unitatea sanitară și a elaborat un comunicat de presă prin care-și exprimă dezacordul față de lipsa de igienă a acestei secții în care sunt tratați copiii noștri.

Într-un comunicat de presă al Consiliului Județean, președintele Ionel Arsene  s-a arătat indignat de apariția acestor gândaci care mișună peste tot în Secția de Pediatrie cerând explicații despre asemenea situație inadmisibilă, care în opnia sa nu a clarificat situația apărută și imaginile care au făcut înconjurul presei centrale și locale.

Președintele Ionel Arsene a dispus o anchetă pentru a găsi vinovații de apariția unei asemenea situații și sancțiunile ce trebuie date. Ionel Arsene a promis că instituția pe care o conduce va finanțat  un proiect  prin care să se înlăture această situație absolut neplăcută și nesănătoasă. Comunicatul nu spune nimic despre ce măsuri ar urma să se ia pentru a împiedica accesul gândacilor care vin din subsolul Secției de Pediatrie și par a sta acolo de decenii, dar probabil va fi vorba de înlocuirea instalației sanitare și termice.

Am fost indignat de această situație și am cerut explicații de la toți factorii implicați pentru a lămuri ce anume s-a întâmplat, însă informațiile pe care le-am primit au fost insuficiente și contradictorii, nu au fost de natură să clarifice lucrurile și cine anume se face vinovat.” Ionel Arsene, in comunicatul de presa remis redactiei

Reamintim ca in cursul zilei de sâmbătă, 25 martie 2017, in presa judeteana au aparut fotografii și filmări cu gândaci plimbându-se în salonul Secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. Mama unuia dintre copiii internati acolo, terorizată de faptul că gândacii se plimbau prin pătuțul copilului, prin mâncare, prin întreg salonul, a solicitat externarea copilului.