December 1, 2021

Președintele Ionel Arsene a inspectat lucrările de pe strada Izvoare

Strada Izvoare din municipiul Piatra-Neamț a intrat într-o nouă etapă din proiectul de reabilitare în care a fost cuprinsă: de câteva zile se lucrează la pregătirea fundației.
Întrucât proiectul se derulează prin intermediul Consiliului Județean, pe șantier a ajuns președintele instituției, pentru a verifica modul în care se execută lucrarea.
„Am verificat lucrările de pe strada Izvoare din Piatra-Neamț, rută prinsă în proiectul de realizare a Axei rutiere strategie 3, care va lega municipiul reședință de județ de limita Bacăului.
Scopul deplasării mele în zonă a fost să verific stadiul lucrărilor începute în urmă cu circa două săptămâni. Prima etapă în execuția proiectului a fost de frezare a asfaltului deteriorat, iar în prezent se lucrează la pregătirea fundației drumului.
Strada Izvoare din Piatra-Neamț este una dintre cele mai invocate de către participanții la trafic, pentru că ani la rând a fost aproape impracticabilă, din cauza asfaltului distrus. Disconfortul creat șoferilor a fost subiect de discuție pentru autorități, riverani, șoferi, pentru că vrând-nevrând pe acolo se circulă foarte mult și fiind plină de gropi crea mari nemulțumiri tuturor celor care ajungeau în zonă“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Consiliul Județean Neamț a preluat această stradă de la Consiliul Local Piatra-Neamț și printr-un mare proiect european a intrat în reabilitare cu fonduri nerambursabile, în cadrul investiției „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“.
Valoarea totală a proiectului este de 165,7 milioane de lei, din care 151,54 milioane de lei sunt fonduri europene.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.