January 21, 2022

Prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificatul verde, un român de 50 de ani

Un român în vârstă de 50 de ani este prima persoană amendată la Roma pentru lipsa certificatului verde în autobuz, scrie ANSA. De luni, în Italia a intrat în vigoare “super-certificatul verde”, eliberat celor vaccinaţi cu schema completă şi celor care au avut COVID, iar documentul este obligatoriu inclusiv în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii locali de la stația de autobuz din Piazzale Flaminio l-au sancționat pe bărbat. Acesta tocmai coborase din autobuz când ofițerii i-au cerut să-și arate certificatul verde. „Nu o am pentru că am vrut să mă vaccinez în următoarele zile”, a spus românul de 50 de ani. Acestuia i s-a aplicat o amendă de 400 de euro.

Verificările Green Pass pentru călătorii cu autobuzul și metroul au fost activate și la Roma. La turnichetele din gara Termini și la terminus de autobuz din Piazza dei Cinquecento, poliția și poliția locală verifică certificatul verde al călătorilor. Anunțuri cu difuzoare în interiorul stațiilor de metrou privind necesitatea de a avea permis verde pentru a călători la bordul convoaielor. „Verificările se desfășoară bine în principalele locuri de transport public local – a declarat Stefano Napoli, comandantul general adjunct al poliției locale – facem verificări aleatorii care garantează fluiditatea transportului public. În această dimineață sunt peste 100 de polițiști locali repartizați la verificări”.

Aproape 85% dintre italienii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi până în prezent.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.