Dental Alliance
December 9, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: La mulți ani români! La mulți ani, dragi romașcani!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Sărbătorim astăzi primul pas important făcut pentru înfăptuirea statului național unitar român, Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească, realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Datorită acestui prim moment al Unirii românilor petrecut la 24 ianuarie 1859 și a reformelor marelui domnitor s-a început construcția României moderne, desăvârșită la 1 decembrie 1918, atunci când a fost proclamată Marea Unire.
Se împlinesc anul acesta 164 de ani de la cel dintâi moment glorios, iar de această dată am fost împreună la simbolul Micii Uniri – falnicul stejar, care a crescut din ghinda sădită la 24 ianuarie 1859 de unioniști, în curtea casei învățătorului romașcan Ion Ștefănescu. Este o mărturie vie care ne trezește acel fior al patriotismului, întărit de vorbele lui Mihail Kogălniceanu care străbat necontenit timpul: „Unirea, naţiunea a făcut-o!”
Într-adevăr, Unirea Principatelor s-a putut realiza doar prin fundamentarea acţiunii politicienilor pe valori şi idealuri naţionale: dreptate şi frăţie, unitate şi libertate. Nu există domeniu care să nu se fi modernizat în anii domniei lui Alexandru Ioan Cuza. Viziunea reformatoare a acestuia, ne-a lăsat moștenire un exemplu de sacrificiu personal pentru atingerea unui țel cu adevărat măreț – acela de a-i aduce împreună pe români. De aceea, avem și noi datoria ca astăzi, să fim mândri că suntem români, să menținem aceeași linie a unității, dar și a progresului.
Fiecare, prin exemplul personal, putem contribui la o Românie mai bună!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap