Dental Alliance
February 1, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: Am făcut astăzi un pas înainte pentru un oraș mai curat!

YRY Residence

Acoperisul1

Așa cum știți, urmăresc să accelerez procesul de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor cu accent pe colectarea selectivă, pentru ca Romanul să fie un oraș mai curat, în care condițiile de mediu să fie într-o permanentă îmbunătățire.
După ce o primă serie de platforme supraterane pentru colectare selectivă, cu card de acces și monitorizare video au fost montate în această perioadă, astăzi, am depus o cerere de finanțare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru achiziţionarea a 70 de insule ecologice. PNRR oferă posibilitatea acoperirii investiției, valoarea unei astfel de insule fiind aproximată la 10.000 de euro fără TVA.
Aceste noi ansambluri de containere vor acoperi nevoia de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă a deșeurilor pe raza întregului municipiu, ele urmând să înlocuiască actualele module din sistemul de salubritate.
Insulele ecologice pe care intenționăm să le achiziționăm cu bani din PNRR vor fi supraterane, cu cinci containere de câte 1,1 metri cubi pentru deşeurile de hârtie şi carton, plastic şi metal, sticle, deşeuri biodegradabile şi pentru resturi reziduale. Acestea vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat şi vor avea un sistem digital pentru evidenţierea persoanelor care aruncă gunoaie. Practic, fantele containerelor se vor deschide abia după ce va fi scanată cartela de acces, iar cantitatea de deşeuri care va fi aruncată va fi cântărită automat.
Cert este că trebuie să fim mai atenți la ce și unde aruncăm, să ne implicăm, să fim deschiși la astfel de inițiative și să sprijinim implementarea lor. Sunt convins de faptul că, direcția în care mi-am asumat să ne îndreptăm nu este doar pentru acum și nu este greu de realizat, dacă devenim conștienți că fiecare acțiune responsabilă față de natură atrage după sine și creșterea propriilor condiții de viață!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap