Dental Alliance
September 27, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: APASERV a pierdut finanțarea de aproape 300 de milioane de euro prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM)!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

În acest moment, este cât se poate de limpede pentru toată lumea că managementul companiei județene APASERV a fost și este unul defectuos din toate punctele de vedere. Eu am tot repetat acest lucru, dar am fost ignorat de cei din conducerea PSD a județului (forul decizional „de facto” în companie). Ce mai poți spune acum, dincolo de evidența faptelor? Dată fiind situația în care am fost aduși, regret să spun că am avut dreptate!
Sunt curios, până unde va merge nepăsarea și disprețul față de romașcani? Vom vedea un pas în spate a conducerii responsabile pentru acest dezastru, măcar acum când faptele sunt clare: pierderea celui mai mare proiect de investiții în infrastructură din Neamț? Își vor asuma decidenții social-democrați faptul Romanul a pierdut investiții de aproximativ 20 de milioane de euro în rețeaua de apă și canal? Vor încerca să fandeze și acum, așa cum au făcut și până azi, arătând cu degetul în altă parte? Tot romașcanii sunt de vină pentru că cei de la Apaserv sunt incapabili să acceseze fonduri europene? Romașcanii au numit conducerea companiei județene sau CJ/PSD Neamț?
Prin POIM, sursă de finanțare care poate fi accesată pe acest domeniu doar de companiile regionale/județene, s-ar fi făcut investiții majore în stațiile de captare, rețeaua de aducțiune și s-ar fi reparat toate rezervoarele pentru stocare, pe lângă alte investiții menite să operaționalizeze eficient furnizarea serviciilor în zonă. Eu le-am oferit tot sprijinul și deschiderea în atragerea acestor fonduri, chiar dacă aveam o viziune diferită, dar lipsa de profesionalism de la nivel județean ne-a adus aici, la pierderea unor investiții majore de care Romanul avea absolută nevoie!
‼️ Am fost acuzat de cei din PSD că nu am încredere în capacitățile companiei județene Apaserv. Iată că am avut dreptate și în continuare voi fi foarte precaut în această relație.
În acest sens, având în vedere că programul de furnizare al apei cu presiune redusă continuă și în timpul zilei, am delegat o echipă tehnică, alcătuită din ingineri din cadrul Primăriei Municipiului Roman, care să verifice, în teren, dacă datele care ne sunt comunicate de către APASERV corespund cu realitatea. Sunt convins că vor primi toată deschiderea și tot sprijinul companiei Apaserv în acest sens, la utilitățile care deservesc municipiul Roman.
↗️ Iar dacă cei de la compania Apaserv au probleme în accesarea de fonduri nerambursabile, noi, la Roman, ne facem treaba. Am atras finanțarea rezervorului de 5000 m.c. de la gară, iar în cursul săptămânii viitoare va fi încărcată documentația pentru procedura de achiziție a lucrării. Totodată, în buget am alocat suma necesară realizării unui studiu de identificare a noi surse de apă, precum și pentru achiziția terenului de la Cordun, acolo unde se află stația de captare. Prin această investiție vom putea aplica pentru fonduri externe în vederea modernizării, respectiv a creșterii capacității de captare pentru Roman. Mai mult, din fonduri proprii, investim în modernizarea rețelelor de distribuție, anul acesta fiind concentrați pe strada Smirodava, dar și pe noi noi puncte de debitmetrie, importante atât pentru un control eficient al rețelei, cât și pentru sectorizarea ei generală.
👉 Revenind la modul în care vedem viitorul relației cu Apaserv, vă informez că am reluat demersul juridic pentru rezilierea contractului, din culpa operatorului, lucru dovedit faptic în ultimii ani, noi elemente importante fiind adăugate în acest sens. Totodată, am oferit suport tehnic asociațiilor de proprietari în vederea obținerii de despăgubiri de la compania județeană, acolo unde romașcanii au fost afectați de serviciile de proastă calitate.
⚠️ Pe scurt, voi lupta în continuare, cu toate mijloacele pe care le am legal la îndemână, pentru drepturile romașcanilor, pentru servicii de calitate și o relație productivă, corectă și profesionistă între romașcani și operatorul de servicii de apă și canal!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap