Dental Alliance
February 21, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Astăzi, mediul de afaceri a fost în prim-plan, la Roman!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Împreună cu reprezentanții Conducerii Camerei de Comerț și Industrie Neamț, am participat la deschiderea Târgului EXPOFASHION Roman și ulterior, la o întâlnire cu mediul de afaceri din zonă.
 
În cadrul acestei dezbateri, au fost evidențiate avantajele digitalizării și modul în care aceasta poate sprijini relația dintre sectorul public și sectorul privat. Au fost prezentate cele 48 de servicii publice online, pe care Primăria Municipiului Roman le oferă deja și modul în care au fost implementate.
 
Acest lucru are un impact semnificativ asupra comunității, deoarece digitalizarea aduce o mulțime de beneficii, inclusiv accesibilitate, eficiență și transparență.
 
Cel mai important lucru a fost prezentarea anumitor facilități prin care administrația publică locală sprijină sectorul privat. Mă refer aici la facilități fiscale, însemnând reduceri de până la 200.000 de euro, pe care le pot obține firmele care aleg să investească în municipiul Roman.
 
Orice companie care investește cel puțin 250.000 euro și creează cel puțin 5 locuri noi de muncă, poate beneficia de acest sprijin. Astfel înțeleg eu să susțin în mod real dezvoltarea economică a comunității care mi-a oferit încrederea. Nu sunt adeptul “spectacolului”, ci al elementelor funcționale, reale, palpabile, iar pentru asta muncesc în fiecare zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.