Dental Alliance
November 28, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: Bugetul orașului a fost votat în ședința de astăzi!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Bugetul pentru 2023 a fost elaborat și construit având în centrul atenției nevoile cetățenilor și dezvoltarea municipiului Roman. Alocarea pentru dezvoltare depășește suma de 111 milioane de lei. Bugetul este construit astfel încât să asigure continuitatea proiectelor europene fără întârzieri, având alocate sumele pentru cofinanțările necesare și funcționarea tuturor serviciilor publice – fie că vorbim despre sănătate, educație, infrastructură sau ordine și siguranță publică.
↗️Cifrele pe care le vedeți în cele două grafice sintetice, se traduc printr-un echilibru între cele mai importante aspecte: infrastructura de apă, infrastructura rutieră și cea pentru transport, sănătate, educație, sport, mediu înconjurător și siguranță. Toate acestea sunt necesare Romanului, necesare tinerilor, populației active și seniorilor deopotrivă!
Continuarea proiectelor europene – atragerea de fonduri prin PNRR, „Anghel Saligny” și CNI, va conduce la o creștere semnificativă a condițiilor de viață. Vorbim de zeci de proiecte aflate acum în derulare sau proiecte semnate, care își urmează cursul firesc de implementare.
Așa cum știți, sunt aprobate proiecte de renovare energetică a blocurilor de locuințe, de renovare și modernizare a liceelor, a școlilor și grădinițelor, construcție a unei noi creșe de capacitate mare pe terenul fostului Bazar, extindere și dotare a Spitalului Municipal de Urgență, modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze electrice și crearea primului inel ciclabil în municipiul Roman. Pentru toate acestea vom asigura partea de cofinanțare.
‼️Investim 6,8 milioane lei, în rețeaua de apă, conform legislației și reglementărilor legale.
Bugetul realizat din veniturile proprii va răspunde nevoilor urgente pe care le avem, astfel încât va asigura cu precădere investițiile în rețeaua de apă, pentru că noi nu avem acces la fonduri europene în cazul acestui domeniu, așa cum ar fi putut avea cei de la ApaServ. Pe lângă refacerea rezervorului de apă de 5000 mc de la gară, am prevăzut una dintre cele mai importante lucrări: o rețea nouă de distribuție a apei pe strada Smirodava, concomitent cu refacerea integrală a infrastructurii pentru traficul auto și pietonal. Totodată, lucrările de sectorizare și debitmetrie vor continua în acest an, așa cum ne-am asumat pentru a oferi un control sporit asupra rețelei municipale de apă.
Vom demara lucrările de modernizare la Policlinică, începând cu termoizolarea clădirii, iar pentru că nevoia locurilor de parcare există în continuare, vor intra în sistematizare alte noi zone.
✅️Programul de reabilitare al locurilor de joacă va continua cu modernizarea a încă 3 părculețe. Programul de regenerare a spațiilor verzi continuă, în acest an dorindu-ne plantarea unui număr de cel puțin 500 arbori.
Pe lângă toate acestea, bugetul asigură lucrările de întreținere și reparații la obiectivele aflate în administrarea Primăriei, fie că vorbim de clădiri, fie de infrastructura pietonală și rutieră, care necesită o alocare substanțială de fonduri. Proiectul de Bugetare Participativă la nivelul municipiului Roman va fi finanțat și anul acesta, precum și proiectele depuse în baza Legii 350/2005 de către organizațiile nonprofit. Rămânem alături de fiecare disciplină sportivă, sprijinim fiecare competiție și încurajăm performanța, iar așa cum este firesc vom dispune de alocările necesare pentru organizarea de activități culturale și recreative.
Pornind de la investițiile majore care sunt o prioritate, coborâm cât mai adânc în viața cetățenilor, urmărind să rezolvăm cât mai multe aspecte din viața cotidiană. Principiul de bază care a stat la construirea acestui proiect de buget este crearea unui oraș atractiv și funcțional, orientat spre nevoile cetățeanului, cu un sistem educațional și medical performant, cu zone de relaxare, activități sportive și culturale diverse care să conducă la confortul urban pe care ni-l dorim cu toții.
🤝Le mulțumesc acelor consilieri locali care au înțeles că votând acest proiect de buget susțin marile investiții în dezvoltarea orașului nostru, acoperind toate domeniile vitale!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap