Dental Alliance
February 21, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Consiliul Județean Neamț, controlat de PSD, nu ține cont de faptul că municipiul Roman este contributor principal la bugetul județului

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Mi se pare foarte important și de bun simț să înțelegem, toți cei implicați, faptul că între administrarea unei comunități și interesele politice directe trebuie să existe o delimitare clară! Poate că avem viziuni diferite, poate că avem abordări diferite, dar de aici și până la a desconsidera o comunitate este un pas imens.
Consiliul Județean Neamț, controlat de PSD, nu ține cont nici de faptul că municipiul Roman este contributor principal la bugetul județului, nici de faptul că orașul nostru oferă servicii medicale, educaționale, administrativ-sociale pentru jumătate din populația județului (Roman și comunele din zona est), nu ține cont nici de munca oamenilor care accesează proiecte cu finanțare externă și care au nevoie de cofinanțare, nici de faptul ca municipiul Roman este cel mai tranzitat oraș din județ, nici de faptul că avem cea mai dinamică zonă de dezvoltare economică din județ, practic pentru PSD municipiul Roman nu există!
PSD a împărțit banii județului strict pe criterii politice, după bunul plac și în total dispreț față de romașcani și alte comunități care nu răspund la butoanele PSD. Astfel, aproape 85% din fonduri au mers către 38,65% din populația județului, doar pentru faptul că acolo există controlul strict al PSD.
Municipiul Roman a primit doar 20.000 de Euro (100.000 de lei). Este bătaie de joc! Atât au considerat PSD și Consiliul Județean că merităm! Să le fie rușine!
Ca să înțelegem exact cum stă treaba – orașul Târgu Neamț, de aproape 3 ori mai mic decât Romanul, a primit de 10 ori mai mulți bani, doar pentru faptul că acolo este fieful județean al PSD.
Un singur lucru vreau să mai menționez: noi, romașcanii, nu vom ceda acestui șantaj politic, vom munci, vom lupta, iar municipiul Roman va continua să fie acolo unde merită să fie – principalul pol de dezvoltare din zonă, indiferent de piedicile puse de PSD!
Vă rog să nu uitați această bătaie de joc a PSD la adresa noastră!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.