Dental Alliance
October 1, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: Continuăm investițiile în infrastructura de sănătate!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

După demersurile inițiate de Primăria Municipiului Roman, începute încă din mandatul meu de director economic la Spitalul Municipal de Urgență, în anul 2019, o nouă serie de aparate medicale performante, necesare în blocul operator au ajuns zilele acestea în dotarea unității sanitare.
Vorbim despre un ureteroscop semirigid, un aparat de litotriție pneumatică, și un mini nefroscop – singurul din Moldova și unul dintre puținele pe care România le deține în acest moment. Acesta din urmă se utilizează în intervențiile chirurgicale minim invazive pentru calculi renali (pietre la rinichi), de peste 2 cm. Investiția este parte a proiectului de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Ambulatoriului – proiect în valoare de peste 16 milioane lei, aflat în implementare.
Concret, în partea opusă Compartimentului de Primiri Urgențe, au început lucrările de construcție a noii clădiri formată din demisol și parter, în care va funcționa noul Centrul Imagistic, existând legături funcționale cu Ambulatoriul și Centrul de Primiri Urgențe. Spațiile existente acum în ambulatoriu vor fi recompartimentate, cabinetele urmând să fie dispuse astfel încât pacienții și cadrele medicale să beneficieze de cele mai bune condiții pentru diagnosticare. Centrul imagistic va fi dotat cu aparatură de ultimă generație, pe lângă cele achiziționate în acest moment, urmând un RMN, un CT, și un aparat radiologic digital.
Suntem cu toții conștienți că sănătatea este cel mai de preț dar pe care îl avem, iar accesul la servicii de îngrijire medicale trebuie să fie facil. Consolidarea investițiilor în domeniul sănătăți, rămâne o prioritate pentru administrația publică locală, iar eu voi depune toate eforturile pentru creșterea calitativă a serviciilor medicale oferite în municipiul Roman!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap