Dental Alliance
February 6, 2023

Primar Leonard Achiriloaei: Contractul de finanțare pentru construcția unei noi creșe în municipiul Roman, a fost semnat!

YRY Residence

Acoperisul1

Am fost prezent la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – acolo unde am semnat contractul de finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru prima unitate dedicată antepreșcolarilor, construită în Roman după anul 1989.
Așa cum știți, încă de anul trecut am întreprins toate demersurile pentru ca Romanul să fie înscris pe lista Programului național de construcție de creșe a Ministerului Dezvoltării. În acest moment avem asigurată suma necesară pentru construirea, echiparea și operaționalizarea unei creșe moderne, de capacitate mare – 110 locuri, care va fi construită în proximitatea Parcului Zăvoi și a zonei ANL.
Centrul pentru antepreșcolari va fi construit pe parte o parte din suprafața terenului unde a funcționat Bazarul – zonă în care îmi doresc să existe un campus pentru cei mici, compus din creșă și o viitoare grădiniță.
Proiectul creșei prevede o clădire cu o suprafață de 2.409 mp, pe un singur nivel, cu o lungime a construcției de 97,62 metri și o lățime de 34,13 metri. Capacitatea va fi de 11 grupe, maximum 110 copii și va dispune de toate facilitățile care sunt astăzi prevăzute de legislația în vigoare. Vor exista: camere de joacă, dormitoare, spălătorie proprie, bucătărie, sală mare funcțională, cabinet medical și spații administrative. Valoarea investiției, asigurată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții este de 21.667.344 lei, perioada de implementare fiind de 38 de luni.
Așa cum am promis, voi susține educaţia de la cele mai fragede vârste, căutând mereu soluții pentru asigurarea celor mai bune condiţii în desfăşurarea actului educaţional la toate nivelurile de învăţământ!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap