Dental Alliance
November 30, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: Enciclopedia marilor personalități a continuat astăzi, la Casa Hogaș, prin omagierea academicianului Constantin C. Iliescu!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Creatorul şcolii moderne de cardiologie, Academicianul prof. dr. Constantin C. Iliescu – cetățean de onoare al municipiului Roman din anul 2018, a fost omagiat astăzi la Casa Hogaș. Am participat alături de oameni de cultură, medici, elevi și profesori ai Colegiului Național „Roman-Vodă”, la deschiderea unei expoziții inedite, pregătită cu migală de custodele muzeului – doamna Cornelia Jora.
Am reflectat asupra activităților profesionale ale acestui mare artizan al medicinei, căruia i se datorează dezvoltarea reţelei de cardiologie prin crearea secţiilor de cardiologie în centrele universitare şi a serviciilor de cardiologie în principalele oraşe din ţară.
Tot astăzi, am fost alături de elevii înscriși la Clubul Copiilor din Roman, care au participat la un concurs de orientare turistică, organizat în Ștrandul Municipal. Îl felicit pe domnul director Ilie Boloca pentru activitatea reușită și deopotrivă, pe toți profesorii dedicați formării copiilor din această unitate școlară.
Programul Zilelor Municipiului Roman, continuă mâine, cu ziua dedicată educației, în care vom aprecia așa cum se cuvine performanța școlară!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.