Dental Alliance
February 21, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Înainte de începerea școlii, sunt prezent în fiecare unitate de învățământ!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Romanul are nevoie de dezvoltarea sistemului educațional. Mi-am asumat acest lucru și vom asigura fără îndoială, spații de învăţământ adaptate cerinţelor actuale.
Am discutat cu reprezentanții Liceului Tehnologic „Vasile Sav” – unitate care va intra în faza de execuție a proiectului cu finanțare europeană care prevede reabilitarea, modernizarea și echiparea corpului B, corpului C – de ateliere și a sălii de sport. Lucrările presupun înlocuirea tâmplăriei atât la exterior, cât şi la interior, schimbarea instalaţiilor sanitare, a instalațiilor de încălzire – inclusiv a centralelor termice și refacerea instalațiilor electrice. De asemenea, va fi achiziționată aparatură specifică atelierelor de instruire practică, înlocuind vechea dotare – toate venind în sprijinul elevilor și al profesorilor.
În ceea ce privește corpul principal de clădire, acesta a fost complet igienizat, urmând lucrările specifice de amenajare a curții și reparații curente.
Totodată, am fost prezent la Colegiul Tehnic „Danubiană” – o altă unitate de învățământ cu profil tehnic, cu 3 corpuri de clădire pentru liceeni, un internat și o grădiniță. La acest moment condițiile pe care elevii le găsesc aici sunt optime, cea mai mare parte a mobilierului școlar fiind nou, pardoselile înlocuite, iar dotarea laboratoarelor, conformă cu cerințele din programa școlară. În perioada imediat următoare se va interveni la ceea ce înseamnă colectarea de ape pluviale – înlocuire uluce și burlane, se vor monta opritori pentru zăpadă, iar în corpul C este prevăzută scoaterea lambriului conform normelor ISU.
În ceea ce privește Grădinița cu program prelungit „Danubiana”, urmează amenajarea curții, refacerea unei rigole aflată la intrarea principală și reparații la porțile de acces. De asemenea, pe următoarea listă de investiții se va regăsi echiparea bucătăriei și înlocuirea paturilor pentru copii.
Urmăresc să existe acel echilibru al investițiilor din fiecare școală, astfel încât, indiferent de nivel – preșcolar, gimnazial sau liceal, să existe condițiile necesare desfășurării cursurilor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.