Dental Alliance
November 26, 2022

Primar Leonard Achiriloaei: La mulți ani profesioniștilor contabili și mult succes în activitățile pe care le desfășurați!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Am participat astăzi, împreună cu domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu la Conferința dedicată Zilei Naționale a Contabilului Român, eveniment cu tradiție, desfășurat la Piatra Neamț, care susține și promovează profesia contabilă din România, aniversată din acest an, la data de 13 iulie.
A fost un bun prilej de a discuta alături de specialiștii în economie, despre contribuția dumnealor – a experților contabili și a contabililor autorizați, la dezvoltarea economică pe plan local și despre rolul important al profesiei pentru securitatea economică națională, în interes public.
În urmă cu 101 ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.063, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră. Prin acest demers, România s-a alăturat, la nivel european, marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia și Germania, țări în care profesia de expert contabil era legiferată și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.
Ziua Națională a Contabilului Român a fost sărbătorită în mod unitar în toată țara sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea rolului important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.