Dental Alliance
February 21, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Municipiul Roman va parcurge o nouă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Municipiul Roman va parcurge o nouă etapă în ceea ce privește gestionarea deșeurilor: sistemul de colectare selectivă va fi extins prin achiziția de insule ecologice supraterane! Proiectul de finanțare prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru achiziţionarea a 70 de insule ecologice digitalizate a fost aprobat. Valoarea unei astfel de insule este de aproximativ 10.000 de euro fără TVA, iar aceste noi ansambluri de containere vor acoperi nevoia de modernizare a infrastructurii de colectare selectivă a deșeurilor pe raza municipiului nostru, ele urmând să înlocuiască actualele module din sistemul de salubritate.
Așa cum știți, am început acest proces de modernizare a colectării selective, anul trecut achiziționând și montând în regie proprie un număr de 7 platforme prevăzute cu card de acces și monitorizare video.
Insulele ecologice prevăzute în programul PNRR vor fi supraterane, având containere a câte 1,1 metri cubi pentru deşeurile de hârtie şi carton, plastic şi metal, sticle, deşeuri biodegradabile şi pentru resturi reziduale. Acestea vor fi protejate anti-vandalism şi împotriva accesului neautorizat şi vor avea un sistem digital pentru evidenţierea persoanelor care aruncă gunoaie. Practic, fantele containerelor se vor deschide abia după ce va fi scanată cartela de acces, iar cantitatea de deşeuri care va fi aruncată va fi cântărită automat.
Facem așadar pași concreți în direcția unui un oraș mai curat, în care condițiile de mediu să fie într-o permanentă îmbunătățire! – primar Leonard Achiriloaei

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.